Over CompanyFilms

Oprichting CompanyFilms

CompanyFilms is in 2005 opgericht door Daniel Aiss en Jelle Leeksma nadat zij van de Filmacademie afgestudeerd waren. Zij wilden een filmbedrijf oprichten waar echte verhalen voor plaatjes gaan. Story telling ligt in het hart van die missie. In de afgelopen jaren hebben ze gewerkt voor vele commerciële en non-profit instellingen. De passie is om de kijker te raken met de films, documentaires en verhalen die ze vertellen. Wat de wens ook is er is altijd een verhaal te maken.

Er wordt gewerkt met een no-nonsense mentaliteit, waarbij flexibiliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan.

Aiss Leeksma Pictures

Naast CompanyFilms werd in 2008 zusterbedrijf ALP opgericht. ALP (Aiss Leeksma Pictures) richt zich op de vervaardiging van documentaires, series en speelfilms. Met succesvolle films als Stand-by Me (Nederlandse Oscar inzending), Roffa (Most Innovative Television, Prix de Europe) en Dienders (nominatie Televizier Ring 2020) heeft ALP zich bewezen als een high end productie huis met een focus op originele verhalen van de allerhoogste kwaliteit. De laatste productie die in 2022 uit zal komen op NPO2 is de documentaire serie ‘Boven Water’.

https://www.alpmedia.nl

Bij CompanyFilms zetten we ons in voor het verduurzamen van de filmbranche.